Clicky

Cum să înțelegi diferențele dintre Windows 10 Home și PRO

Cum să înțelegi diferențele dintre Windows 10 Home și PRO

 

În acest articol ne vom uita la diferențele dintre Windows 10 Home și Windows 10 Pro.

Există 2 versiuni principale de Windows 10 care sunt cele mai utilizate:

Windows 10 Home și Windows 10 Pro.  Versiunea pro este utilizata în general pe laptopuri și desktopuri profesionale, așa cum arată și numele, iar Windows 10 Home este utilizat pe sistemele obișnuite de acasă.

 

Deci, care este diferență dintre aceste 2 versiuni de Windows 10 ?

În acest articol vom intra în mai multe detalii și vom examina diferențele dintre Windows 10 Home și Windows 10 Pro, la sfârșitul acestui articol, fără îndoială, vei avea o mai bună înțelegere și vei putea lua decizia corectă în funcție de nevoile tale și vei decide ce este mai bun pentru tine.

 

Diferență majoră dintre Windows 10 PRO Și HOME este securitatea. Windows 10 Pro este mai sigur atunci când vine vorba de protejarea computerului și de protejarea datelor și de aceea chiar și majoritatea utilizatorilor casnici țin să prefere să folosească versiunea Pro decât Home. Și nu este totul, există mult mai multe, cu versiunea pro a Windows 10 puteți face mai multe sarcini, cum ar fi conectarea unui dispozitiv cu windows pro la un domeniu, ceea ce nu este posibil cu un dispozitiv pe care rulează windows 10 Home.

 

Prezentarea generală a diferențelor.

Windows meniu start

Windows 10 Pro

Windows 10 Home

Cortana

DA

DA

Windows Magazin App

DA

DA

Windows Ink

DA

DA

Windows Hello

DA

DA

Programs infara magazinului de aplicatii

DA

DA

Hyper-V

DA

NU

BitLocker

DA

NU

Microsoft Update pentru Business

DA

NU

Remote Desktop

DA

NU

Assigned Access

DA

NU

 

Care sunt diferențele cheie dintre cele 2 sisteme de operare ?

După cum puteți vedea din tabelul de mai sus, există câteva avantaje pe care le are Windows PRO fata de Home.

Cele mai importante caracteristici sunt: BitLocker, Update pentru Business, Remote Desktop și Assigned Access.

Dar ce fac aceste caracteristici defap?

 

BitLocker și actualizări

Protejați fișierele cu BitLocker

BitLocker  este un instrument de criptare care limitează accesul la fișierele de pe hard disk sau unități flash USB externe. Aceasta caracteristică este utilă dacă aveți date private pe computer sau laptop. Cel mai important lucru despre BitLocker, sau scopul sau principal, este că numai dvs, veți putea accesa aceste fișiere folosind o parola. De asemenea, computerul dvs are nevoie de un cip TPM, vă rugăm să rețineți că nu puteți utiliza BitLocker fără unul. Bit Locker este util în special pentru călătorii, chiar dacă mergeți doar la o cafenea locală. Dacă o unitate este criptată Bit Locker va proteja și cripta toate celelalte fișiere care sunt adăugate la ea.

 

Actualizare prin Cloud

Un avantaj al Windows 10 Pro fata de Home este că se actualizează prin Cloud. Cu acesta optiune puteți actualiza simultan mai multe laptopuri și computere dintr-un domeniu, de la un computer central. Acest lucru economisește mult timp și este ușor. Datorită acestei caracteristici, mulți utilizatori preferă versiunea PRO a Windows 10 decât versiunea Home.

 

Remote Desktop si acces atribuit.

Windows 10 Pro vă permite să vă conectați de la distanță

Un alt avantaj al Windows 10 Pro față de Windows 10 Home este că vă puteți conecta la un alt computer din retea de la distanță. Această caracteristică este cunoscută sub numele de REMONTE DESKTOP. Cum ajută asta? Cu această caracteristică, puteți permite cuiva să lucreze de acasă și îi puteți oferi acces la fișierele necesare din biroul său. La locație, puteți accesa cu ușurință toate datele, astfel încât să aveți întotdeauna fișierele necesare, indiferent dacă vă aflați la birou sau lucrați de acasă.

 

Windows 10 Pro permite accesul numai la anumite aplicații prin Acces atribuit

O altă diferență între Windows 10 Pro și Home este capacitatea de a activa funcția de acces atribuit, pe care o are doar Windows 10 Pro. Puteți utiliza această funcție pentru a alege în mod selectiv aplicațiile pe care ceilalți utilizatori au voie să le acceseze. Aceasta înseamnă că puteți configura ce software pot rula utilizatorii pe computerul sau laptopul dvs., de exemplu, ei pot accesa doar Internetul sau orice altceva. Prin acces atribuit, puteți controla la ce au acces și pot face alții în sistemul dvs.

 

Windows Sandbox 

De obicei, vă sfătuim să nu rulați fișiere necunoscute și suspecte, dar unii oameni nu se pot abține, poate pentru că sunt curioși. Descărcarea anonimă care pretinde că îmbunătățește performanța funcționează cu adevărat? Sau este malware în fața unui program util? Windows 10 Pro are o soluție pentru a vă proteja, puteți instala o soluție de virtualizare și puteți executa programul într-un sandbox, astfel încât să nu vă dăuneze computerul, cu Windows Pro obțineți această funcție ca parte a sistemului de operare.

Hyper-V

Hyper-V este un hypervisor exclusiv pentru Windows, creat pentru rularea mașinilor virtuale pe procesoare care acceptă virtualizarea. Dacă intenționați să rulați mașini virtuale, atunci ar trebui să alegeți Pro, această caracteristică poate merita costul Pro. Deși Hyper-V este inclus cu licența Windows 10 Pro, trebuie descărcat separat.

De asemenea, iată câteva alte diferențe enumerate:

• Enterprise Mode Internet Explorer.

• Client Hyper-V.

• Managementul politicii de grup.

• Roaming de stat de întreprindere cu Azure Active Directory.

• Acces atribuit.

• Aprovizionare dinamică.

Configurare PC partajată

 

Cât va costa Windows 10 Pro ?

Ajungem sã ne gândim si dacă se merită sã cumpărăm o licenta, Windows 10 si la ce ne este de folos?

Pai vedeti, aici apare întrebarea, oare dacã intrãm pe site-ul Microsoft sau descãrcãm un windows piratat si îl folosim ce se poate întâmplã?

Pai răspunsul e simplu, mai sus am enumerat niște diferente legate de windows 10 Pro si windows 10 Home si care ne pot face utilizarea calculatorului in siguranță si fãrã grija.

Iar explicatia este simplã un Windows 10 gratis sau unul piratat nu oferã proiecție si toate funcționalitățile produsului (Cel puțin în cazul celui piratat riscăm să nu mai fim singuri care accesăm calculatorul nostru).

 

Exista 2 variante de comercializare Licențe Fizice si Digitale

Licențele fizice mereu vor fi mai scumpe deoarece exista taxe de ambalaj, taxe de taxe, cum le mai zicem noi...:)

Iar licențele digitale (ATENTIE) sunt diferite decele fizice, nu cu mult dar sunt îți explicam acest lucru imediat.

 

Licența Fizica costuri intre 300-500 Ron

Licența Digitala intre 80 - 199 Ron

 

Știu ca poate o sa te întrebi de ce este atat ieftin, dar vor fi si alte persoane care se vor întreba ca este prea scump deci... cam asta ar fi costul.

 

Va mulțumesc daca ati ajuns pana aici si ar fi de folos un like si sa știm ca ai avut răbdare sa citești.

 

Ca încheiere spune-mi te rog? Ce preferi Windows 10 Pro sau Home? Sau mai old school Linux.

Related products

WINDOWS 10 PRO
-264,01 lei
  • La reducere!
  • -264,01 lei

WINDOWS 10 PRO

Windows 10 Pro este noul sistem de operare Microsoft, dezvoltat special pentru utilizatorii profesionisti si pentru companii. MS Windows 10 Pro poate fi rulat si pe tablete sau telefoane, pe langa PC-urile si laptopurile clasice. Astfel Microsoft Windows 10 Pro va ofera impreuna cu functiile sale suportul optim pe toate platformele compatibile, necesare profesionistiilor.

85,99 leiPret de baza 350,00 lei
Rapid

comentarii (0)

Nu există comentarii în acest moment